מתכון מאת אריאלה גולדמן
מתכון נפלא לקציצות בקר ומנגולד עשירות וטעימות, מושלם לארוחת צהריים או ערב. הרוטב הלימוני מוסיף טעם רענן וייחודי.
מצרכים:
לקציצות:
- חצי קילו בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו / או אסאדו טחון
- בצל קצוץ דק
- 6 עלי מנגולד (להפריד גבעולים ועלים. לחלוט את העלים כדקה במים רותחים, לסנן, לקצוץ ולהוסיף למלית)
- חופן עלי סלרי קצוצים דק
- 1 ביצה L
- 6 כפות פירורי לחם לבנים
- חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק
- כפית שטוחה מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית שטוחה ראס אל חנות
לרוטב:
- כף גדושה כורכום
- 4 כפות שמן
- בצל גדול פרוס דק
- גבעולי מנגולד פרוסים דק
- 5 שיני שום שלמות
- 1-2 כוסות אפונה קפואה
- כפית פלפל שחור
- מלח
- מיץ מלימון קטן
- כוס ועוד קצת מים
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: ערבבו את כל מרכיבי הקציצות בקערה.
- צרו קציצות עגולות, שטחו מעט בכף היד וטגנו במעט שמן עד הזהבה.
- הכנת הרוטב: בסיר סוטאז’ רחב ועמוק חממו שמן עם כורכום וטגנו עד הזהבה את הבצל וגבעולי המנגולד.
- הוסיפו את שיני השום והאפונה. תבלו בפלפל שחור ומלח.
- הוסיפו מיץ לימון ומים.
- הביאו לרתיחה, הנמיכו להבה ובשלו כ-15 דקות.
- הוסיפו את הקציצות לסיר, עטפו אותן ברוטב ובשלו 20 דקות.
- הגישו עם אורז לבן.
Leave a Reply