מתכון של מלי מלכה
קציצות הדגים של פעם, עם המון ירק ותבלינים, כמו שהיו מכינים במסעדות של בית הספר. נוסטלגיה של פעם והטעם גן עדן, במיוחד לימי תשעה באב.
מצרכים:
- קילו פילה דג מרלוזה או נסיכה (אפשר לערבב)
- 2 בצלים
- 10 שיני שום
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- 3 ביצים
- 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
- מלח
- פלפל שחור
- כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- חצי כוס פירורי לחם
- פלפל חריף (לא חייבים)
אופן הכנה:
- מפשירים את הדגים ומשרים במים עם רבע כוס חומץ או לימון וכפית מלח.
- שוטפים ומייבשים את הדגים במסננת.
- מעבירים את הדגים למעבד מזון וקוצצים.
- מעבירים את הדגים הקצוצים לקערה.
- קוצצים את הלחם, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום.
- מוסיפים את הירקות והלחם הקצוצים לקערה עם הדגים.
- מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים.
- מומלץ לשים כשעה בקירור לפני הטיגון לספיגת טעמים.
- מגלגלים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
בתאבון!
על המתכון:
מתכון פשוט וקל להכנה לקציצות דגים טעימות במיוחד. המתכון משלב טעמים מוכרים ואהובים של ירקות טריים ותבלינים ארומטיים. הקציצות יוצאות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.
Leave a Reply