קציצות עוף ברוטב בצל מתקתק

3.1/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 40 דקות

מצרכים:

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים, מגורדים
  • 1 תפוח אדמה (בינוני), מגורד
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם מתובלים
  • מלח, לפי הטעם
  • בהרט, מעט
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה, לפי הטעם

לרוטב:

  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 וחצי כוסות מים רותחים
  • מעט אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מתכונים נוספים

סוד הקציצות של סבתא: מתכון לקציצות עוף מטוגנות פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר וטעים
קציצות עוף ברוטב צהוב מתכון מושלם

אופן ההכנה:

קציצות:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים קציצות קטנות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

רוטב:

  1. בסיר רחב, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  2. מוסיפים את רוטב הטריאקי, הסילאן, הכורכום וחצי כוס מים רותחים עם מעט אבקת מרק עוף.
  3. מבשלים על אש קטנה עד שהבצל מתרכך והרוטב מסמיך מעט.
  4. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת יתרת המים הרותחים עם מעט אבקת מרק עוף.
  5. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
  6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

מתכון של אילנית כרבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *