מתכון מאת אילנית בניזרי
מתכון פשוט וקל להכנה לקציצות עוף מטוגנות, נהדרות לארוחת צהריים או ערב.
מצרכים:
- חצי קילו חזה עוף טחון
- תפו”א גדול מגורד
- בצל מגורד
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן שמיר קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- ביצה
- כחצי כוס סולת
- 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
- 2 כפות שמן
- כפית מלח
- חצי כפית כמון
- רבע כפית כורכום
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה:
- סוחטים היטב את תפוח האדמה והבצל המגורדים מנוזלים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ולשים היטב.
- מכניסים את הקערה למקרר לחצי שעה.
- מכינים קערית קטנה עם שמן ליד.
- מגלגלים קציצות ומטגנים בחצי שמן עמוק על להבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
- לפני כל גלגול קציצה, מקפידים שהידיים משומנות היטב.
בתאבון!
Leave a Reply