קרקרים מלוחים ביתיים: מתכון קל ומהיר ב-25 דקות

3.6/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד

מצרכים:

  • 1 כוס מיונז
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה (לא חובה)
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת (לא חובה)
  • 1/4 כוס זרעי פשתן (לא חובה)
  • 1 כף קצח (לא חובה)
  • 1 כף זעתר יבש (לא חובה)

מתכונים נוספים

קרקרים מכוסמין ושיבולת שועל מתכון נדיר
עוגיות עבאדי מלוחות פשוט נדירות ב-5 דקות
כיסונים ממולאים בגבינות מלוחות מתכון מעלף

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את המיונז והמים הקרים.
  3. מוסיפים את הקמח התופח והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מוסיפים את השומשום והגרעינים (אם משתמשים) ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  5. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
  6. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק לריבועים או לצורות אחרות לפי בחירתכם.
  7. מניחים את הקרקרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים בתנור החם במשך כ-10 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים.
  9. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

מתכון של מלכה קליפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *