רוגלך כמו בקונדיטוריה – מתכון ביתי מושלם
זמן הכנה: כשעתיים (כולל התפחה) דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק:
- 5 כוסות קמח לבן (מנופה)
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים (גודל L)
- 1.5 כוסות מים
- ¼ כפית מלח
- 1 חבילה מחמאה (200 גרם, רכה וחתוכה לקוביות)
לממרח הקקאו:
- 150 גרם מחמאה (מומסת ומצוננת מעט)
- 4-5 כפות קקאו (גדושות)
- ½ כוס סוכר
- 1 כף סוכר חום
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים
לתערובת הברשה:
- 1 חלמון
- 1 כף מים
- קורט מלח
רוגלך ממכר כמו בקונדיטוריה
מתכונים נוספים
רוגלך במילוי שוקולד מתכון נדיר
מוס טריקולד מתכון נדיר
מתכון לפאי לימון עשיר עם קצפת – קינוח חלומי
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, סוכר ושמרים.
- מוסיפים מים וביצים ולשים במהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להתאסף.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את קוביות המחמאה בהדרגה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מכסים ומתפיחים כשעה (בחורף, זמן ההתפחה יהיה ארוך יותר).
-
מכינים את הסירופ:
- מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס.
- ממשיכים לבשל כ-5 דקות עד לקבלת סירופ סמיך ומצננים.
-
מכינים את ממרח הקקאו:
- מערבבים את כל חומרי הממרח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מרכיבים את הרוגלך:
- מחלקים את הבצק לשניים.
- מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מחצית מכמות ממרח הקקאו.
- מקפלים כל מלבן לשניים ומרדדים שוב למלבן צר.
- חותכים למשולשים צרים.
- מגלגלים כל משולש לרוגלך ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
אופים:
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות.
-
מכינים את תערובת ההברשה ומברישים:
- טורפים יחד חלמון, מים ומלח.
- מברישים את הרוגלך בתערובת ובסירופ.
מתכון של ליטל אשואל
Leave a Reply