מתכון של ריטה אוסיפוב
מתכון קלאסי לרוגלך רכים ונימוחים בפה, עם מלית שוקולד עשירה וסירופ סוכר מתוק. מושלם לצד כוס קפה או תה.
מצרכים:
לבצק:
- ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה או מחמאה רכה
- 1 1/2 כוסות מים
- 3 ביצים
- כפית מחוקה מלח
למילוי:
- 1/2 כוס שמן או חמאה
- 3/4 כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- תמצית וניל
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר כ-10 דקות, לפי הסדר. להתפיח את הבצק כ-40 דקות.
- הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי עד לקבלת מרקם משחתי.
- הכנת הרוגלך:
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
- כל חלק לפתוח למלבן גדול.
- למרוח את המילוי על המלבן.
- לקפל את המלבן לשניים ולחתוך למשולשים.
- למתוח כל משולש ולגלגל לצורת רוגלך.
- להתפיח שוב כחצי שעה.
- למרוח ביצה ולאפות עד להזהבה.
- הכנת הסירופ: להרתיח את כל מצרכי הסירופ יחד.
- הגשה: כשהרוגלך יוצאים מהתנור, למרוח בסירופ.
בתאבון!
Leave a Reply