רוטב עגבניות לפסטה כמו במסעדה

רוטב עגבניות לפסטה כמו במסעדה
4.4/5 - למתכון דירוג של 38 חובבי בישול

רוטב עגבניות קלאסי לפסטה

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 25 דקות זמן כולל: 35 דקות מנה: 8 מנות תפוקה: 7 כוסות

הכנת רוטב פסטה מאפס היא קלה באופן מפתיע. ברגע שתנסו, תתהו מדוע הייתם כל כך תלויים ברטבים מוכנים בצנצנת. מתכון זה מכין רוטב אדום מדהים ועשיר שיהיה הכוכב של מנת הפסטה שלכם. הוא מסתמך על כמה מצרכים בסיסיים שיש בכל מזווה, כולל עגבניות משומרות, מה שהופך אותו למהיר להכנה, אפילו בערב עמוס.

התאם אישית:

ישנם מתכונים רבים לרוטב עגבניות כמו שיש טבחים שמכינים אותו. התאמה אישית של רוטב זה לטעמכם או לארוחה בה אתם מתכננים להשתמש בו היא קלה. לדוגמה, רסק עגבניות מעבה את הרוטב ומוסיף עושר, אך השמטתו יוצרת רוטב דליל יותר. אתם יכולים לשנות את התיבול כך שיתאים למתכון אחר או להוסיף ירקות או בשר למנה עיקרית עשירה יותר. אחד המאכלים האהובים על משפחות הוא הספגטי והכדורים הקלאסי. פשוט תבשלו כדורי בשר (תוצרת בית או קנויים) ברוטב, הוסיפו ספגטי מבושל, והארוחה שלכם מוכנה תוך זמן קצר!

שליטה מלאה:

רטבי פסטה על בסיס עגבניות, תוצרת בית ומוכנים בצנצנת, הם בדרך כלל בריאים ויש להם פחות קלוריות מאשר רטבים שמנת. החלק היפה בהכנת רוטב משלכם הוא שאתם יכולים לשלוט במרכיבים. רטבי פסטה מוכנים בצנצנת עשויים להכיל עודף מלח וחומרים משמרים, תלוי במותג. עם רוטב תוצרת בית, תדעו בדיוק מה אתם אוכלים ותוכלו לקבל החלטות בריאות לגבי אילו מרכיבים לכלול ואילו להשמיט.

טיפים לרוטב עגבניות תוצרת בית טעים:

  • מרכיבים חשובים – השתמשו בשמן זית איכותי, עגבניות משומרות, ובצל ושום טריים ככל האפשר כדי לקבל את הרוטב הטעים ביותר.
  • הימנעו ממרירות – שום יכול להפוך למר אם הוא מבושל יתר על המידה, אז עברו לשלב הבא ברגע שאתם מתחילים להריח אותו במחבת.
  • אל תביאו את הרוטב לרתיחה – רוטב מהיר זה צריך להתבשל לאט (לא לרתוח) במשך כ-20 דקות. בישול איטי מוציא את הטעמים הטובים ביותר מהמרכיבים תוך כדי שהוא מאפשר לטעמים להתמזג יחד.

מה שתצטרכו כדי להכין את רוטב העגבניות הזה:

  • סיר גדול
  • כותש שום
  • מרית

הערה ממבשל המתכון:

"מתכון זה היה קל להכנה ודורש מעט מאוד עבודת הכנה. טעים יותר מצנצנת רוטב, וזול יותר להכנה וטעים יותר וטרי יותר.

מתכון:

מצרכים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק (כ-2 כוסות)
  • 2 שיני שום בינוניות, קצוצות
  • 2 פחיות  עגבניות מרוסקות (800 גרם)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית מלח, עוד לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הכינו את כל המרכיבים.
  2. חממו 3 כפות שמן זית בסיר גדול, על אש בינונית. הוסיפו 1 בצל גדול, קצוץ דק (כ-2 כוסות), ובשלו עד לריכוך, כ-7 דקות. הוסיפו 2 שיני שום בינוניות קצוצות ובשלו עד שיתחילו להפיץ ריח.
  3. הוסיפו 2 פחיות עגבניות מרוסקות, 3 כפות רסק עגבניות, 1 כפית אורגנו מיובש, 1/2 כפית בזיליקום מיובש, הוסיפו 1/2 כפית מלח, עוד לפי הטעם, ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. הביאו את הרוטב לרתיחה עדינה.
  4. הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה ובשלו ללא מכסה, עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-20 דקות. התאימו את התיבול עם עוד מלח ופלפל, אם רוצים.
  5. הגישו עם הפסטה האהובה עליכם ותהנו.

טיפים נוספים:

  • רוטב דליל יותר? השמיטו את רסק העגבניות.
  • טעם עדין יותר? הפחיתו את כמות השום והתבלינים.
  • תיבול שונה? הוסיפו עוד תיבול או השתמשו בעשבי תיבול טריים. חצי כף תיבול איטלקי יכול להחליף את האורגנו והבזיליקום. השתמשו ב-1 כף מכל אחד מאורגנו ובזיליקום טריים במקום עשבי התיבול המיובשים; הוסיפו אותם במהלך 10 הדקות האחרונות של הבישול לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • תוספות טעימות? ניתן לטגן פלפלים מתוקים קצוצים עם הבצל והשום. השתמשו בפלפל אחד או בכמה פלפלים מתוקים קטנים. נסו להוסיף חופן אפונה קפואה לרוטב המבעבע. הוספת בשר טחון יוצרת רוטב הדומה לרוטב בשר בסגנון טוסקנה קלאסי.
  • רוטב מתוק יותר? חתכו את החמיצות של העגבנייה עם כ-2 כפיות סוכר (או לפי הטעם).
  • רוטב מרינרה? הוסיפו עוד ירקות ומים עם פחית אחת של עגבניות מרוסקות (סן מרזנו הוא הטוב ביותר).

אחסון והקפאה:

ניתן לאחסן שאריות רוטב לבד או עם פסטה בכלי אטום במקרר ולהשתמש בו תוך 5 ימים. בכלי המתאים להקפאה, הוא יישמר במקפיא עד 3 חודשים.