ריבת תפוז סיני מתכון מיוחד

ריבת תפוז סיני מתכון מיוחד
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מאת שרה יוסף

הנה מתכון פשוט וקל להכנת ריבת תפוז סיני ביתית וריחנית שתמלא את ביתכם בניחוחות נפלאים. ריבה זו מושלמת לארוחת בוקר, כנשנוש מתוק או כתוספת לעוגות ומאפים.

מצרכים:

  • 1 קילו תפוז סיני
  • 1 קילו סוכר (פחות כוס)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 2 יחידות ציפורן
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את התפוזים הסיניים וחורצים כל אחד מהם בעזרת סכין.
  2. מניחים את התפוזים בסיר עם מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה 3 פעמים. בכל פעם מחליפים את המים.
  3. מסננים את התפוזים ומחזירים אותם לסיר ללא מים.
  4. מוסיפים לסיר את הסוכר, סוכר הוניל, מקל הקינמון והציפורן.
  5. מבשלים את התערובת כשעתיים. בתחילה מערבבים מעט על אש בינונית ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה.

טיפ:

  • ניתן להוסיף מעט ג’ינג’ר מגורר לתערובת לקבלת טעם פיקנטי יותר.