שטרודל תפוחים וקינמון מהיר – מתכון קל וטעים שמוכן בצ'יק צ'ק! 🍎⏱️

3/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

שטרודל תפוחים וקינמון מהיר – מתכון קל וטעים שמוכן בצ'יק צ'ק! 🍎⏱️

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20-25 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • לבצק:

    • 2 כוסות קמח (כוס מידה סטנדרטית)
    • 1 כף סוכר
    • ⅓ כוס שמן
    • 1 כוס מים רותחים
  • למילוי:

    • 4 תפוחים, חתוכים לקוביות
    • מיץ מחצי לימון
    • 3 כפות סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • חמוציות (לא חובה)
    • 1 כף קינמון (לא חובה)
    • 1 ביצה טרופה (להברשה)

מתכונים נוספים

מתכון שטרודל תפוחים מושלם: קינוח חם וטעים לכל אירוע
מתכון לבאבקה קינמון מושלמת: רכה, מתוקה וממכרת
מתכון קל לשושני תפוחים – קינוח מושלם לשבת בבוקר! ☕️🥐

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והסוכר.
    • מוסיפים את השמן והמים הרותחים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
    • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד כדקה עד שהוא חלק וגמיש.
    • יוצרים מהבצק גליל ארוך וחותכים ל-14 פרוסות שוות.
  2. מכינים את המילוי:

    • בסיר קטן, מערבבים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, הסוכר ותמצית הווניל.
    • מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרככים ומפרישים נוזלים.
    • ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתערובת מסמיכה.
    • מסירים מהאש, מוסיפים חמוציות וקינמון (אם רוצים) ומצננים.
  3. מרכיבים את השטרודלים:

    • מרדדים כל כדור בצק למלבן דק על משטח מקומח קלות.
    • מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך מרכז המלבן.
    • חותכים רצועות אלכסוניות משני צידי המילוי.
    • מקפלים את הרצועות לסירוגין על המילוי, פעם מימין ופעם משמאל, ליצירת צורת שטרודל.
    • מברישים בביצה טרופה.
  4. אופים:

    • מסדרים את השטרודלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהם מזהיבים ויפים.

מתכון של: חני קונאשילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *