תפוח אדמה מוקרם כמו בקניון

תפוח אדמה מוקרם
3/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

תפוח אדמה מוקרם – מתכון קל ומהיר עם טעם משגע!

מחפשים מתכון לתפוח אדמה מוקרם שיהיה גם פשוט להכנה וגם טעים בטירוף? הגעתם למקום הנכון!

המתכון הזה ילווה אתכם צעד אחר צעד בהכנת תפוח אדמה מוקרם מושלם, עם רוטב עשיר וגבינה נמתחת, שיגרום לכולם לבקש עוד.

כאן תמצאו:

  • מתכון קל ופשוט לתפוח אדמה מוקרם, שמתאים גם לטבחים מתחילים.
  • טיפים לשדרוג המתכון והפיכתו לחגיגה של טעמים.
  • רעיונות להגשה יצירתית שתרשים את האורחים שלכם.
  • מידע תזונתי על המרכיבים במתכון, כדי שתוכלו ליהנות מארוחה טעימה ובריאה.
  • סיפור מרתק על מקורו של תפוח האדמה המוקרם והתפתחותו במטבחים ברחבי העולם.

קצת היסטוריה:

תפוח האדמה המוקרם הוא מנה קלאסית ואהובה, שמקורה ככל הנראה בצרפת של המאה ה-18. המנה נוצרה כדרך יצירתית וטעימה לנצל שאריות תפוחי אדמה מבושלים. עם השנים, תפוח האדמה המוקרם התפתח והפך למנה פופולרית במטבחים רבים ברחבי העולם, עם אינספור וריאציות וטעמים.

ערכים תזונתיים:

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומן
תפוח אדמה 77 2 גרם 17 גרם 0.1 גרם
גבינה צהובה 402 25 גרם 1.3 גרם 33 גרם
שמנת לבישול 204 2.2 גרם 3.5 גרם 20 גרם
אבקת מרק פטריות 380 7 גרם 68 גרם 10 גרם
אגוז מוסקט 525 5.8 גרם 65 גרם 28 גרם
חמאה 717 0.9 גרם 0.1 גרם 81 גרם
בצל 40 1.1 גרם 9 גרם 0.1 גרם
פטריות 22 3.1 גרם 3.3 גרם 0.3 גרם
גבינת מוצרלה 280 18 גרם 3.1 גרם 22 גרם

טיפים לשיפור המתכון:

  • להעשרת הטעם: הוסיפו עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה, שמיר או בזיליקום לרוטב.
  • לחריפות מעודנת: הוסיפו קורט פלפל שחור גרוס או פפריקה חריפה לרוטב.
  • לגיוון: שלבו ירקות נוספים כמו ברוקולי, כרובית או גזר חתוך לקוביות קטנות.
  • להגשה מרשימה: השתמשו בתבנית אפייה מעוצבת או בכלי הגשה אישיים.

הצעות הגשה:

  • הגישו את תפוח האדמה המוקרם כתוספת חמה ומנחמת למנה עיקרית של בשר או עוף.
  • שלבו את תפוח האדמה המוקרם בארוחה חלבית לצד סלט ירוק מרענן.
  • הגישו את תפוח האדמה המוקרם כמנה בפני עצמה לארוחת צהריים קלה או ערב קליל.

מתכון:

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 2 מיכלי שמנת לבישול
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל מטוגן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

  1. בקערת פלסטיק עם מכסה (לא סגור הרמטי) שמים תפוחי אדמה שלמים עם קליפה. מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 דקות או עד להתרככות. מצננים, קולפים וחותכים לפרוסות. מסדרים בצלחת הגשה.
  2. ממיסים על הגז שמנת לבישול עם חמאה. מוסיפים אבקת מרק פטריות, אגוז מוסקט, מלח, בצל מטוגן ופטריות. מערבבים עם כף עץ למניעת גושים. מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרוטב.
  3. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומפזרים גבינות.
  4. מכניסים לתנור במצב גריל לכמה דקות להקרמה.

בתיאבון!

מתכון של: אתי ממן

זמן הכנה: 30 דקות

דרגת קושי: קל מאוד