תפוחי אדמה בתנור – מתכון קל לתוספת מושלמת
זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות דרגת קושי: קל
מתכון מהמם וקל ממש של תפוחי אדמה בתנור מופלאים ויפהפיים ורכים בטירוף! הכנה קלילה, תיבול מושלם, ומנה מהממת נוטפת עסיסיות ורכות ממכרות.
מצרכים:
- 20 תפוחי אדמה בייבי (או 5 גדולים)
- 1/2 כוס שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתוש
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- גרידת לימון מחצי לימון
תפוחי אדמה בתנור – מתכון מושלם לסירות תפוח אדמה
מתכונים נוספים
לביבות תפוחי אדמה ובטטה פריכות וטעימות בקלי קלות
תפוחי אדמה בתנור מתכון נדיר
בורקס גבינה דיאטטי – מתכון קל ומפתיע עם דפי אורז
אופן ההכנה:
-
בישול תפוחי האדמה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך.
- מסננים וחותכים את תפוחי האדמה: בייבי לחצי, גדולים לרבעים.
-
אפייה ראשונית:
- בתבנית עם נייר אפייה, שופכים 1/4 כוס שמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
- מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה כלפי מעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על המדף הראשון עד להזהבה מלמטה (כ-30-40 דקות).
-
תיבול ואפייה נוספת:
- בקערה, מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, שופכים עליהם את התערובת ומערבבים או מברישים היטב.
- מחזירים לתנור ואופים עוד מספר דקות עד להשחמה קלה.
מתכון של מלי מאירוב
Leave a Reply