חטיף אנרגיה שומשום קל ויותר טעים מקנוי

חטיף אנרגיה שומשום ממכר
4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

חטיף אנרגיה שומשום קל וממכר

מתכון של ירדנה ג’נאח

חטיף אנרגיה קראנצ’י וטעים בטירוף, פשוט להכנה ועשיר בכל טוב, עם מלא אגוזים קלויים מכל הסוגים שאוהבים!

מצרכים:

  • אגוזים: 5 כוסות (500 גרם) סוגי אגוזים קלויים מכל הסוגים שאוהבים: קשיו, שקדים, פיסטוק, אגוזי פקאן (לא מסוכרים), אגוזי מלך, אגוזי ברזיל
  • שומשום: 3 כוסות
  • אבקת סוכר: 2 כפות
  • סילאן / דבש: 1 כוס
  • חמאה: 1 חבילה (100 גרם) מומסת (לפרווה להחליף למחמאה)

לציפוי שוקולד (אופציונלי):

  • שוקולד מריר / לבן: 1 חפיסה (100 גרם)
  • שמן: 1 כף

ציוד:

  • תבנית חד פעמית מלבנית 20X30
  • ניילון נצמד
  • מעבד מזון / מטחנת תבלינים
  • מחבת
  • קערה גדולה
  • קרש חיתוך

אופן ההכנה:

  1. טחינת אגוזים: טוחנים את האגוזים במעבד מזון או מטחנת תבלינים לתערובת גסה ומעבירים לקערה גדולה.
  2. קליית שומשום: קולים את השומשום במחבת עד שמשחים מעט, מוסיפים לקערת האגוזים ומערבבים.
  3. הוספת אבקת סוכר: מוסיפים את אבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.
  4. הוספת סילאן/דבש וחמאה: מוסיפים את הסילאן או הדבש והחמאה המומסת לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  5. הקפאה: מרפדים תבנית חד פעמית בניילון נצמד, מעבירים אליה את התערובת, מהדקים היטב ומקפיאים לשעתיים.
  6. חיתוך: הופכים את התערובת הקפואה על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.

ציפוי שוקולד (אופציונלי):

  1. המסת שוקולד: מכניסים את השוקולד השבור לקוביות והשמן לקערת מיקרוגל. ממיסים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  2. זילוף: מזלפים את השוקולד המומס מעל ריבועי חטיף האנרגיה.

טיפים:

  • ניתן לגוון את סוגי האגוזים לפי הטעם.
  • מומלץ לשמור את חטיפי האנרגיה במקרר.
  • לציפוי שוקולד יפה יותר, ניתן להשתמש בשקית זילוף.

בתאבון!