כרובית אפויה בתנור: חטיף שאי אפשר להפסיק לנשנש

כרובית אפויה בתנור חטיף שאי אפשר להפסיק לנשנש
דרגו את המתכון

חטיפי כרובית זהובים ופריכים: תענוג קולינרי ממכר שמשנה את כל מה שידעתם על כרובית!

מתכון מאת צביה אורן

הכירו את המתכון שישדרג לכם את הכרובית: פרחי כרובית זהובים וקריספיים שנאפים בתנור, מתובלים בשלל טעמים עשירים. המנה הזו כל כך טעימה שקשה להפסיק לנשנש אותה!

מצרכים

  • כרובית בינונית
  • 2-3 ביצים
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • שומשום
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרובית לפרחים, מכניסים לקערה ושוטפים היטב. מסננים.
  2. מכניסים לסיר עם מים רותחים וחוֹלטים כ-6 דקות. מסננים ומקררים.
  3. מכינים בלילה מהביצים, פפריקה, פלפל שחור, מלח, שמן זית ושומשום, ומערבבים היטב.
  4. טובלים כל פרח כרובית בבלילה, ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם. מנערים משאריות פירורים.
  5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את פרחי הכרובית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו עד להזהבה.

טיפים

  • לשדרוג הטעם, ניתן להוסיף לבלילה תבלינים נוספים כמו אבקת שום או כמון.
  • לקבלת ציפוי קריספי במיוחד, ניתן להשתמש בפירורי לחם פנקו.
  • מנה מושלמת כנשנוש או כתוספת לארוחה.