מאפה גבינה, זיתים ופטריות שיכבוש את כולם

מאפה גבינה זיתים
דרגו את המתכון

המאפה המושלם שתכינו בקלות ויתחסל עוד לפני שתספיקו למצמץ

 

היי לכולם וברוכים הבאים למטבח שלי, הפינה שבה קסם קולינרי פוגש פשטות יומיומית. היום אני רוצה לחלוק אתכם מתכון שהפך במהרה לכוכב אמיתי אצלנו בבית, ובכל אירוח. מדובר במאפה בצק עלים מלוח, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש, ושההכנה שלו פשוטה ומהירה כל כך, שזה כמעט לא ייאמן. את הרעיון למתכון המבריק הזה קיבלתי מחברתי המוכשרת, אורית גמליאל, שתמיד מצליחה להפתיע עם יצירות קולינריות שמשלבות טעם נפלא עם קלות הכנה. אורית סיפרה לי שזה מתכון שאילתרה יום אחד עם מה שהיה לה במקרר, והתוצאה הייתה כל כך מוצלחת, שאנשים פשוט “עפו עליו” וביקשו את המתכון שוב ושוב.

אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי את המאפים האלה. הייתי קצת סקפטי לגבי כמה מהר הם יתחסלו, אבל לאורית היה ניצוץ בעיניים כשאמרה לי “תכין, אתה תראה”. ובאמת, תוך דקות ספורות מהרגע שהם יצאו מהתנור, מגש שלם פשוט נעלם. הטעמים התמזגו כל כך טוב, המרקם היה פשוט מושלם – בצק עלים פריך וזהוב מבחוץ, ומילוי עשיר, קרמי ומלוח מבפנים. זו ההוכחה שוב, שלפעמים המתכונים הכי טובים הם אלה שנולדים מתוך אלתור ופשטות. אין צורך במרכיבים מסובכים או טכניקות מורכבות כדי ליצור משהו שבאמת מדבר אל החיך.

היופי במאפה הזה הוא שהוא מתאים לכל אירוע – כארוחת בוקר או בראנץ’ מפנק, כנשנוש לאירוח קליל לצד סלט טרי, או אפילו כתוספת מעניינת לארוחת ערב קלילה. הוא גם נהדר לקחת לעבודה, לבית הספר, או לטיול. קל לארוז אותו, והוא נשמר מצוין גם בטמפרטורת החדר. אני אוהב להכין כמות גדולה יותר ולאפות הכל בבת אחת, כך שיש לי מאפים זמינים לכמה ימים. הם נשמרים היטב בקופסה אטומה, ואפשר לחמם אותם מעט בתנור לפני ההגשה כדי להחזיר להם את הפריכות הראשונית.

אחד המרכיבים המרכזיים במתכון הוא גבינת שמנת. אני ממליץ להשתמש בגבינת שמנת איכותית, עם אחוזי שומן גבוהים יחסית, כיוון שהיא תורמת לקרמיות ולעושר של המילוי. היא יוצרת בסיס נהדר לשאר הטעמים. שילוב הביצה במילוי עוזר לייצב אותו ולמנוע ממנו להתפרק במהלך האפייה, וגם מוסיף מעט עסיסיות. לגבי הזיתים והפטריות, הם מוסיפים מימד של טעם ומרקם שמשדרג את המאפה באופן משמעותי. אני מעדיף להשתמש בזיתים ירוקים פרוסים, אבל גם זיתי קלמטה או שחורים יכולים להתאים, תלוי בהעדפה האישית שלכם. פטריות טריות קצוצות דק, או פטריות משומרות מסוננות היטב, יתאימו כאן. אם אתם רוצים לשדרג את הטעם עוד יותר, אפשר להקפיץ את הפטריות במעט שמן זית לפני שמוסיפים אותן למילוי, זה מדגיש את טעמן האדמתי.

בצק עלים הוא כוכב המתכון האמיתי, ומאפשר להכין מאפים שנראים כאילו הושקעה בהם עבודה רבה, בזמן קצרצר. אני תמיד מחזיק חבילה במקפיא, ליתר ביטחון, למקרה של חשק למאפה מהיר או אורחים מפתיעים. חשוב להפשיר את בצק העלים לפי הוראות היצרן כדי שיהיה נוח לעבוד איתו ולא יקרע. לאחר שפורסים אותו, חיתוך לריבועים בגודל המתאים לתבניות הקאפקייקס הוא קל ומהיר. הקפידו להשאיר את פינות הבצק בולטות החוצה מהתבנית, כיוון שהן ישמשו לסגירת המאפה וליצירת מראה חבילה יפה וזהובה.

חתיכת גבינה צהובה מעל המילוי לפני הסגירה היא סוד קטן ונהדר שאורית שיתפה אותי בו. היא נמסה במהלך האפייה ויוצרת שכבה נוספת של טעם וקרמיות, שמתמזגת עם מילוי הגבינה ויוצרת פיצוץ טעמים בפה. אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה שיש לכם בבית – מוצרלה, עמק, גאודה, כל אחת תתאים. רק וודאו שהיא חתוכה לחתיכה קטנה שתתאים לגודל המאפה האישי.

תהליך ההרכבה פשוט להפליא. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה אחת, מחוררים את תחתית הבצק בתבניות (זה חשוב כדי למנוע התנפחות יתר של הבצק באזור המילוי), ממלאים, מוסיפים גבינה צהובה, סוגרים את הפינות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. השומשום לא רק מוסיף מראה יפה וזהוב, אלא גם מעניק קרנצ’יות עדינה וטעם אגוזי שמשלים את המאפה. האפייה ב-185 מעלות צלזיוס היא אידיאלית לבצק עלים – היא מבטיחה שהוא יאפה באופן אחיד, יהפוך לפריך וזהוב מבחוץ, והמילוי יתחמם ויהפוך לקרמי מבפנים. שימו לב לצבע הזהוב, זה הסימן שהם מוכנים.

ואם אתם רוצים לשחק קצת עם הטעמים, אורית הציעה להוסיף קצת אורגנו למילוי. זה רעיון מצוין שיוסיף למאפה ניחוח ים תיכוני עדין וטעם ארומטי. אפשר גם לשקול להוסיף מעט עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו עירית או פטרוזיליה, שיעניקו רעננות וצבע. האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, והכיף הוא לשחק עם המתכון ולהתאים אותו להעדפות האישיות שלכם.

אני מקווה שגם אתם תתאהבו במאפה הזה כמוני וכמו כל מי שנתקל בו. הוא פשוט, טעים, מרשים, ומוכיח שוב שלא צריך להיות שף מקצועי כדי להכין משהו בלתי נשכח. תיהנו מהתהליך ומהתוצאה, ואל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה. בתיאבון.

מצרכים:

 

  • 1 חבילת בצק עלים (מופשר לפי הוראות היצרן)
  • 1.5 קופסאות גבינת שמנת (או 375 גרם)
  • 1 ביצה (למילוי)
  • 1 כוס טבעות זיתים (ירוקים או שחורים, לפי העדפה)
  • 1 קופסה פטריות חתוכות (מסוננות היטב אם משימורים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות או לרצועות (כ-50-100 גרם, לפי הטעם)
  • 1 ביצה טרופה (להברשה)
  • מעט שומשום לפיזור
  • אופציונלי: קורט אורגנו למילוי

אופן ההכנה:

 

  1. מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מערבבים יחד את גבינת השמנת, הביצה, טבעות הזיתים והפטריות החתוכות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם רוצים, מוסיפים גם מעט אורגנו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את בצק העלים: פורסים את חבילת בצק העלים המופשר על משטח עבודה מקומח קלות. חותכים את הבצק לריבועים בגודל המתאים לתבניות קאפקייקס אישיות (כך שהם יוכלו לרפד את התבנית ולהשאיר שוליים).
  3. מרפדים וממלאים: מניחים כל ריבוע בצק בתבנית קטנה ואישית (של קאפקייקס), כך שהבצק מרפד את התחתית והדפנות, והפינות של הבצק בולטות החוצה מהתבנית.
  4. מחוררים וממלאים: בעזרת מזלג, מחוררים בעדינות את תחתית הבצק בכל שקע. מניחים כף גדושה מהמילוי שהכנתם באופן שווה בכל התבניות המרופדות.
  5. מוסיפים גבינה וסוגרים: מעל כל מילוי, מניחים חתיכה קטנה של גבינה צהובה. סוגרים את המאפה על ידי קיפול ארבע הפינות של הבצק שבולטות החוצה כלפי פנים, כך שהן נפגשות במרכז ויוצרות סוג של מעטפה או חבילה.
  6. אפייה: מברישים את חלקה העליון של כל מאפה בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות צלזיוס עד שהמאפים מזהיבים יפה למעלה ולמטה (בדרך כלל לוקח כ-20-25 דקות, תלוי בתנור).
  7. הגשה: מוציאים מהתנור ומגישים חם.

מתכון נוסף :

Exit mobile version