סודות ההכנה לחומוס חלק, קרמי ועשיר בטעמים שישדרג כל ארוחה
היי חברים, בתור מי שמכור לחומוס, אני תמיד שמח לשתף אתכם במתכון מנצח שאני מפתח כבר שנים. כשמכינים חומוס בבית, יש משהו קסום בתהליך – הריח של השום והלימון שמתפשט במטבח, המרקם הקרמי שנוצר בהדרגה, והכי חשוב, הטעם האמיתי והנקי של חומוס טרי. המתכון הזה הוא פשוט וקל להכנה, ואני מבטיח לכם שהוא יהפוך להיות הלהיט הבא בכל ארוחה, בין אם עם פיתה חמה, סלט טרי או כמנה עיקרית. בואו נתחיל!
מאת: תומר תומס
מצרכים:
- 10 שיני שום
- ½ כף מלח
- 2 כפיות כמון
- מיץ מחצי כוס של לימון טרי (משני לימונים)
- ¼ כוס מיץ לימון משומר
- 500 גרם טחינה גולמית
- 1 ק”ג גרגירי חומוס (שהושרו כל הלילה ובושלו עם בצל שלם עד שהם רכים מאוד)
- ¼ כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- מכינים את החומוס לטחינה: מוציאים את הבצל מגרגירי החומוס המבושלים ומסננים את המים, אך שומרים אותם בצד – הם חיוניים בהמשך.
- מערבבים את הרכיבים: בקערה גדולה, מכניסים את גרגירי החומוס המבושלים ומוסיפים את הטחינה הגולמית.
- מוסיפים נוזלים ותבלינים: מוסיפים בהדרגה מעט ממי בישול החומוס ששמרנו. מוסיפים את המלח, הכמון, מיץ הלימון הטרי, מיץ הלימון המשומר ושיני השום. כדאי לשמור מעט גרגירי חומוס בצד לקישוט המנה המוגמרת.
- טוחנים למרקם חלק: טוחנים את כל התערובת בעזרת מוט בלנדר. תוך כדי הטחינה, מוסיפים בהדרגה עוד ממי בישול החומוס עד שהעיסה הופכת חלקה ואחידה. זכרו שחומוס נוטה להתמצק כשהוא מתקרר, לכן רצוי לטחון אותו למרקם מעט דליל יותר ממה שאתם רוצים לקבל בסוף.
- מוסיפים שמן זית: משלבים את שמן הזית וממשיכים לטחון עוד דקה-שתיים, עד שהוא נטמע היטב ומשלים את המרקם הקרמי.
- מנוחה והכנה להגשה: נותנים לחומוס לנוח ולהתקרר כ-5 דקות. בזמן הזה, אני ממליץ לחתוך בצל, עגבנייה ופלפל חריף טריים. אפשר גם להוסיף חמוצים כתוספת מרעננת.
- הגשה: מגישים את החומוס בקערה רחבה, מקשטים בגרגירי חומוס ששמרתם בצד, בתוספות החריפות ובמעט ירק טרי. בתיאבון!
אני מקווה מאוד שתיהנו מהמתכון הזה לחומוס ביתי – הוא פשוט, טעים ומבטיח שתמיד יהיה לכם חומוס משובח וטרי בהישג יד. תנסו ותראו איך הוא הופך לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלכם!
Leave a Reply