נשבע לכם שזה המתכון הכי קל לעוגה שתמיד נחטפת!
היי חברים יקרים, ברוכים הבאים לאתר המתכונים שלי. היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד שאני אישית מאוהב בו: עוגת תפוזים מרוקאית. זו לא סתם עוד עוגת תפוזים, זו עוגה שמביאה איתה ניחוחות של פעם, טעם של בית ורכות שתגרום לכם לעצום עיניים בכל ביס. אני זוכר את הפעם הראשונה שאפיתי אותה, הריח שהתפשט במטבח היה פשוט משכר ומיד ידעתי שמצאתי את המתכון המנצח הבא שלי.
היופי בעוגה הזו הוא הפשטות שלה. אין פה טריקים מסובכים או ציוד מיוחד שצריך לקנות. כל מה שצריך זה כמה מצרכים בסיסיים שיש לכולנו בבית, קערה אחת, מיקסר (אפשר גם בלעדיו, אבל הוא בהחלט מקל), ורצון עז להכין משהו טעים. אני יודע שיש המון מתכונים לעוגות תפוזים בחושות, אבל המתכון הזה של “מרוקו מן המטבח המסורתי” הוא באמת משהו מיוחד. הוא שומר על האיזון המושלם בין מתיקות לרעננות, והוא תמיד, אבל תמיד, יוצא מוצלח. אני באופן אישי אוהב להגיש אותה לצד כוס תה מהביל או קפה טוב, במיוחד אחרי ארוחת שישי כבדה. היא פשוט משלימה את החוויה בצורה מושלמת ומותירה טעם מתוק של עוד.
אני אוהב לשחק עם המתכון הזה ולפעמים אני מוסיף לו נגיעות אישיות. פעם הוספתי קורטוב של קינמון לבלילה, וזה נתן טוויסט חמים ונעים. בפעמים אחרות, ניסיתי להחליף חלק מהשמן בשמן זית עדין, והעוגה קיבלה ארומה ים תיכונית עדינה ומפתיעה. האפשרויות הן באמת בלתי נגמרות כשמדובר בעוגה כל כך בסיסית ורבגונית. היא מהווה קנבס ריק לכל מי שרוצה להוסיף את הטאץ’ האישי שלו. אם אתם אוהבים עוגות רכות ועסיסיות, שכיף לאכול אותן גם יום אחרי האפייה (אם נשאר משהו, כמובן), אתם חייבים אבל חייבים לנסות את המתכון הזה. אל תתפלאו אם יבקשו מכם את המתכון שוב ושוב, זה קרה לי כבר אינספור פעמים.
מצרכים
- 4 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן צמחי (אני ממליץ על קנולה או חמניות)
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 4 כפיות אבקת אפייה (שזה בערך שקית אחת של 20 גרם)
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (עדיף מתפוזים מתוקים ועסיסיים)
- 2 כפות גרידת קליפת תפוז (מ-2 תפוזים בינוניים, רק החלק הכתום)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה
- הכנת התנור והתבנית: מדליקים את התנור מראש ומכוונים אותו לחום של 180 מעלות צלזיוס. בזמן שהתנור מתחמם, משמנים היטב תבנית אפייה (אני ממליץ על תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ) ומקמחים אותה קלות. זה יבטיח שהעוגה לא תידבק ותישלף בקלות. סוחטים את התפוזים וגורדים את הקליפה שלהם בעדינות.
- הקצפת הביצים והסוכר: בקערת מיקסר גדולה, מניחים את הביצים והסוכר. מקציפים אותם יחד במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר, תפוח ואוורירי מאוד. הקצפה טובה בשלב הזה היא המפתח לעוגה רכה ואוורירית. הקצף צריך להיות יציב מספיק כך שאם מרימים את המקצף, נוצרות “שבילים” שנשארים על פני הקצף לכמה שניות.
- הוספת השמן: מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן בזרם דק ואיטי. ממשיכים להקציף רק עד שהשמן נטמע לחלוטין בתערובת. חשוב לא להקציף יתר על המידה בשלב הזה.
- שילוב היבשים והרטובים: בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח והמלח לסירוגין עם מיץ התפוזים לבלילה של הביצים והשמן. מתחילים עם מעט מתערובת הקמח, ממשיכים עם מעט מיץ תפוזים, וכן הלאה, עד שכל המרכיבים נטמעים. אני ממליץ להוסיף אותם בשלוש פעמים, ולערבב בעדינות בין כל הוספה, רק עד לאיחוד. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה להיות דחוסה.
- הוספת הטעמים: בשלב זה, מוסיפים לבלילה את גרידת התפוז ותמצית הווניל. מקפלים בעדינות עם מרית עד שהם מתפזרים באופן אחיד בבלילה. הריח כבר בשלב הזה יהיה מדהים.
- אפייה: יוצקים את הבלילה לתבנית שהוכנה מראש. מיישרים בעדינות את פני הבלילה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. חשוב לא לפתוח את דלת התנור במהלך 30 הדקות הראשונות של האפייה, כדי למנוע מהעוגה לצנוח.
- קירור והגשה: לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותה בתבנית להתקרר במשך 7-10 דקות. זה עוזר לה להתייצב לפני הוצאתה מהתבנית. לאחר מכן, הופכים את העוגה על רשת צינון ומצננים אותה לחלוטין. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעט אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, או אם אתם אוהבים עסיסיות נוספת, אפשר להרטיב אותה מעט בליקר תפוזים איכותי בעודה חמה.
אני מאוד מקווה שתיהנו מהמתכון הנהדר הזה של ניסים ברדה. הוא באמת יהפוך כל רגע פשוט לחגיגה קטנה. אם תכינו אותה, אל תשכחו לשתף אותי איך יצא לכם. בתיאבון.
Leave a Reply