סלט חצילים מרוקאי פיקנטי וטעים שאי אפשר להפסיק

דרגו את המתכון

 

מתכון לסלט חצילים בניחוח מרוקאי

מרכיבים

  • חציל גדול אחד
  • שלוש עגבניות בגודל בינוני
  • שלוש כפות שמן זית
  • שלוש שיני שום קצוצות
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • כף רסק עגבניות
  • שליש כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

הוראות הכנה

  1. מבקשים שיבשלו מים עם קצת מלח בסיר רחב. שוטפים את החציל וחותכים את ראש והזנב.
  2. חותכים את החציל לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר עד שרך, בערך 15 דקות.
  3. בינתיים מגרדים את העגבניות לאחר שהורדנו את הקצוות והקליפה.
  4. במחבת גדולה על חום בינוני, מטגנים את העגבניות המגורדות יחד עם שמן הזית, השום והתבלינים.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים. מערבבים מדי פעם.
  6. כשהנוזלים התנדפו, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה וקוביות החצילים המבושלים.
  7. מערבבים היטב ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. ניתן להגיש חמים או קר.

אני נורא אוהב להכין את הסלט הזה, כי הוא משלב טעמים עשירים עם תהליך הכנה פשוט ומהיר. לא לשכוח לשתף איך יצא לכם!

בתאבון!

Exit mobile version