מתכון לסלט חצילים בניחוח מרוקאי
מרכיבים
- חציל גדול אחד
- שלוש עגבניות בגודל בינוני
- שלוש כפות שמן זית
- שלוש שיני שום קצוצות
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית פפריקה
- חצי כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- כף רסק עגבניות
- שליש כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
הוראות הכנה
- מבקשים שיבשלו מים עם קצת מלח בסיר רחב. שוטפים את החציל וחותכים את ראש והזנב.
- חותכים את החציל לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר עד שרך, בערך 15 דקות.
- בינתיים מגרדים את העגבניות לאחר שהורדנו את הקצוות והקליפה.
- במחבת גדולה על חום בינוני, מטגנים את העגבניות המגורדות יחד עם שמן הזית, השום והתבלינים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים. מערבבים מדי פעם.
- כשהנוזלים התנדפו, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה וקוביות החצילים המבושלים.
- מערבבים היטב ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה עד לקבלת תערובת חלקה.
- ניתן להגיש חמים או קר.
אני נורא אוהב להכין את הסלט הזה, כי הוא משלב טעמים עשירים עם תהליך הכנה פשוט ומהיר. לא לשכוח לשתף איך יצא לכם!
בתאבון!
Leave a Reply