עוגת לימון בחושה של ימית איטח (עם אופציה לשיש)
זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: 45 דקות
מצרכים:
- 5 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידה מלימון אחד
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס מים
לשיש (אופציונלי):
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות אבקת שוקולית
לציפוי (אופציונלי):
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות מים חמים
- 2 טיפות מיץ לימון
אופן הכנה:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים למיקסר תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון והשמן וממשיכים להקציף עד שאין גושים.
- מוסיפים את המים ומערבבים קלות.
- אם רוצים שיש: מוציאים כוס מהבלילה, מוסיפים לה את הקקאו ואבקת השוקולית ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
- יוצקים את הבלילה לתבנית. אם מכינים שיש, יוצקים מעל את בלילת השוקולד ומקשקשים קלות עם מזלג ליצירת דוגמת שיש.
- אופים במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
- אם רוצים ציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר, המים החמים ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד ומורחים על העוגה הקרה.
בתיאבון!
צילום והכנה: שרה יוסף.
Leave a Reply