אורז בתנור מתכון מנצח

דרגו את המתכון

אורז בתנור מתכון מנצח

אורז הוא אחד המצרכים הבסיסיים ביותר במטבח הישראלי, והוא משמש כבסיס למגוון רחב של מנות, החל ממאכלים עיקריים כמו מוקפצים ועלי גפן, ועד תוספות כמו אורז מבושל או אורז מוקפץ.

ישנן דרכים רבות להכין אורז, אך אחת הדרכים הפופולריות ביותר היא בישול אורז בתנור. שיטה זו מאפשרת להכין אורז רך, עשיר בטעם ומלא באדים.

מקור המתכון

מתכון זה הגיע אליי מסבתי, שבישלה אורז בתנור בכל שבת. היא הייתה משתמשת באורז בסמטי פשוט, אך היא הייתה מוסיפת לו קצת מלח וחמאה כדי להוסיף לו טעם.

רשימת מרכיבים

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית חמאה

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את האורז היטב במים קרים עד שהמים יוצאים נקיים.
  3. מעבירים את האורז לתבנית אפייה.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והחמאה.
  5. מערבבים היטב עד שהתבלינים והחמאה נמסים.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף.
  7. אופים בתנור במשך 25-30 דקות, או עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
  8. מוציאים מהתנור ומשאירים מכוסה 5 דקות לפני ההגשה.

טיפים

  • רצוי להשתמש באורז בסמטי איכותי לקבלת תוצאה מוצלחת.
  • ניתן להוסיף לאורז מגוון תבלינים נוספים, כגון אבקת מרק, כורכום או פפריקה.
  • ניתן להוסיף לאורז גם ירקות, כגון בצל, גזר או פלפלים.

וריאציות ושיפורים

  • אורז כתום: מוסיפים לתערובת האורז כוס דלעת כתומה קטנה, מקולפת וחתוכה לקוביות.
  • אורז ירוק: מוסיפים לתערובת האורז כוס ברוקולי מבושל.
  • אורז מלא: ניתן להשתמש באורז מלא במקום באורז בסמטי. זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כ-45 דקות.

דרגת קושי

קל

זמן הכנה נדרש

כ-30 דקות

הצעות הגשה

  • אורז בתנור הוא תוספת מושלמת למגוון מנות, כגון בשר, עוף, דגים או ירקות.
  • ניתן להגיש את האורז בתנור עם רוטב חריף או רוטב עגבניות.

אורז בתנור הוא מנה קלה להכנה וטעים להפליא. הוא מהווה תוספת מושלמת לכל ארוחה, ויש לו יתרונות תזונתיים רבים.

יתרונות תזונתיים

אורז הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות וחלבון. הוא גם מכיל ויטמינים ומינרלים חשובים, כגון ויטמין B1, ויטמין B6, מגנזיום, אשלגן וזרחן.

אז למה אתם מחכים? קדימה להכין אורז בתנור!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *