מתכון חובה לפסח: עוגת שוקולד בחושה שתמיד מצליחה!

עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח
2.8/5 - למתכון דירוג של 22 חובבי בישול

עוגה כשרה לפסח, עשירה בטעם שוקולד וקלה במיוחד להכנה – המתכון של זוהרה כהן שאתם חייבים לנסות!

היי חברים! אני תמיד שמח לשתף אתכם במתכונים מנצחים, ובפסח הזה יש לי הפתעה מתוקה במיוחד בשבילכם. קבלו את המתכון של זוהרה כהן לעוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח – עוגה פשוטה להכנה, אבל עם טעם עמוק של שוקולד שתמיד קוצר מחמאות. בלי מיקסר מסובך ובלי יותר מדי התעסקות, תוכלו להכין עוגה גבוהה ומרשימה שתהיה גולת הכותרת של שולחן החג. אני אישית מאוד אוהב את העסיסיות שלה ואת העובדה שהיא נשארת רכה גם כמה ימים אחרי האפייה (אם בכלל נשאר משהו!). בקיצור, אם אתם מחפשים קינוח כשר לפסח שגם טעים וגם קל להכנה – הגעתם למקום הנכון!

מאת: זוהרה כהן

תבנית: חד”פ בינונית גדולה

חימום תנור מראש: 180 מעלות

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כוס קמח תפוח אדמה
  • חצי כוס קמח שקדים או שקדים טחונים
  • 3 כפות קקאו
  • 1 אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד
  • חצי כוס חלב צמחי או מים
  • 3/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה ויבשה טורפים את הביצים השלמות יחד עם הסוכר וסוכר הוניל במשך 4 דקות לפחות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. אל תדלגו על שלב ההקצפה – הוא קריטי למרקם העוגה!
  2. במהירות הקצפה גבוהה, מוסיפים בזרם דק את השמן, ולאחר מכן גם את החלב הצמחי או המים, תוך כדי המשך הקצפה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את קמח תפוחי האדמה, קמח השקדים (או השקדים הטחונים), הקקאו ואבקת האפייה. וודאו שלא נשארו גושים בתערובת היבשה.
  4. בהדרגה, מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערת הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, רק עד שהכל מתאחד. שימו לב לא להקציף יתר על המידה בשלב זה.
  5. מוסיפים את השוקולד המריר המגורד ומקפלים אותו בעדינות לתוך הבלילה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

בתיאבון וחג שמח!