אושפלאו בוכרי אמיתי: מסע קולינרי אל עבר עשיר האושפלאו הבוכרי הוא לא סתם עוד תבשיל אורז. הוא נכס תרבותי, סיפור של מסורת קולינרית עתיקה שעברה מדור לדור, ועולם של טעמים וריחות שנוסעים איתנו לכל מקום. במתכון הזה, אני משתף אתכם ...

חמין חיטה טוניסאי: תבשיל חורף חם ומנחם החורף כבר כאן, ואין דרך טובה יותר להתחמם מאשר עם קערת חמין חיטה טוניסאי משובח. תבשיל עשיר ומלא טעמים זה, המבוסס על חיטה, בשר ותבלינים, הוא ארוחה שלמה ומזינה שתספק לכם אנרגיה וחום ...

פטריות מוקפצות בטריאקי: חגיגה של טעמים וצבעים הנה מתכון קל, מהיר וטעים להפליא לפטריות מוקפצות ברוטב טריאקי. המנה משלבת טעמים מתוקים ומלוחים עם מרקם פריך ונימוח, והיא מהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה. מקור המתכון: המתכון הזה הוא גרסה משודרגת שלי ...

שווארמה כרובית – פינוק טעים ומשביע, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה! מי אמר ששווארמה חייבת להיות בשרית? שווארמה כרובית היא פתרון מושלם לצמחונים, טבעונים וגם לאלו שרוצים לגוון את התפריט ולהכניס אליו יותר ירקות. המנה הזו טעימה, משביעה וקלה להכנה, ...

חמין חם ומנחם בסיר חשמלי: ניחוח של בית וזיכרונות ילדות החורף כבר כאן, ואין כמו מנה חמה ומנחמת של חמין משובח לחמם את הגוף והנשמה. זוהי מנה עתיקה ומסורתית, שמקורה בקהילות היהודיות באירופה, ומתאפיינת בבישול ארוך ואיטי של קטניות, בשר ...

שעועית ירוקה מתכון מרוקאי שאתם חייבים לנסות שעועית ירוקה בסגנון מרוקאי היא מנה צבעונית, עשירה בטעמים, המשלבת את המתיקות של השעועית עם תבלינים עשירים וארומטיים. המנה נחשבת לתוספת מצוינת לארוחה או כמנה ראשית לצמחונים ולמי שמחפש מנה קלה ובריאה. למה ...

קוסקוס במיקרו – גם מהיר וגם טעים בטירוף קוסקוס במיקרו הוא פטנט מצויין להכנת הקוסקוס שהינו מאכל מסורתי פופולרי במזרח התיכון, צפון אפריקה ודרום אירופה. הוא עשוי מסולת דגנים, בדרך כלל סולת חיטה, המבושלת באדים. קוסקוס הוא מקור טוב לסיבים ...

אורז תאילנדי מתכון בסיסי כמו בבנקוק אורז תאילנדי הוא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר בתאילנד. הוא מוגש כבסיס למגוון רחב של מנות, כולל קארי, סום טאם ופאד תאי. אורז תאילנדי מאופיין בגרגירים ארוכים ודקים, בעלי מרקם דביק מעט. הוא עשיר בסיבים ...

מג'דרה מתכון ערבי אמיתי מג'דרה היא מנה פשוטה לכאורה אך נפוצה מאוד במזרח התיכון ובישראל מקורה של המנה במטבח הערבי אך מככבת במטבח הישראלי גם כן. המרכיבים הבסיסיים שלה הם אורז, עדשים ובצל מקורמל, מה שעלול להישמע משעמם, אבל כשהם ...

פסטה עם פסטו וקישואים מתכון משגע פסטה עם פסטו וזוקיני – מתכון פשוט וטעים פסטה היא אחת המנות האהובות ביותר בעולם, ויש סיבה לכך. היא טעימה, קלילה להכנה, ואפשר להכין אותה עם מגוון רחב של רטבים ותוספות. אחד השילובים האהובים ...

תפוחי אדמה בתנור מתכון נדיר תפוחי אדמה בתנור הם מאכל פשוט, קל להכנה וטעמן נפלא. הם יכולים לשמש כמנה עיקרית, תוספת או אפילו נשנוש. תפוחי אדמה בתנור פופולריים בכל העולם, וישנם אינספור דרכים להכינם. מקור המתכון המקור של תפוחי אדמה ...

עלי גפן ממולאים מתכון קל במיוחד עלי גפן ממולאים הם מנה פופולרית במטבחים רבים ברחבי העולם, כולל המטבח היווני, הטורקי, הערבי והדרוזי. המנה עשויה מעלי גפן טריים או משומרים, ממולאים בתערובת של אורז, בשר, ירקות ועשבי תיבול. מקור המתכון מקור ...

זיתים מבושלים בסגנון מרוקאי מתכון נהדר זיתים מבושלים בסגנון מרוקאי הם תוספת טעימה ומתוקה לארוחה. הם מורכבים משילוב של זיתים, עגבניות, שום, פלפל חריף, פפריקה, כורכום וכמון. הזיתים מבושלים ברוטב עשיר ומתובל שמעניק להם טעם עמוק ומעושן. מקור המתכון מתכון ...

חמין פתיתים טוניסאי מתכון משגע חמין פתיתים טוניסאי הוא מאכל מסורתי של יהודי טוניסיה. הוא מוגש בדרך כלל בשבת בבוקר, לאחר לילה של בישול על פלטה חשמלית. החמין עשיר בטעם ובמרקם, והוא משלב בתוכו בשר, ירקות, פתיתים וביצים. מקור המתכון ...

אורז בתנור מתכון מנצח אורז הוא אחד המצרכים הבסיסיים ביותר במטבח הישראלי, והוא משמש כבסיס למגוון רחב של מנות, החל ממאכלים עיקריים כמו מוקפצים ועלי גפן, ועד תוספות כמו אורז מבושל או אורז מוקפץ. ישנן דרכים רבות להכין אורז, אך ...