חמין לשבת מהיר וקל: מתכון מושלם למי שאין לו הרבה זמן

חמין לשבת אדום לוהט - מתכון מושלם לקטניות ובשר
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

חמין לשבת אדום לוהט – מתכון מושלם לקטניות ובשר

זמן הכנה: 45 דקות זמן בישול: 30 דקות + לילה על פלטה או בתנור דרגת קושי: קל

מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות.

מצרכים:

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום חתוך קטן
  • בשר מספר 2 (מומלץ: רגל בקר)
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • 1/2 כוס גריסים (מושרים לילה לפני)
  • 1/2 כוס שעועית (מושרים לילה לפני)
  • 1/2 כוס חומוסים (מושרים לילה לפני)
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • אבקת מרק

חמין אריסה – תבשיל חיטה ובשר ברוטב לשבת

מתכונים נוספים

חמין לשבת של סבתא – המתכון המושלם
קובנה לשבת – חלה תימנית רכה ועסיסית
חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים

אופן ההכנה:

  1. טיגון הבשר והירקות:

    • מטגנים בצל ושום עד להזהבה.
    • מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3-4 דקות.
    • מוסיפים רסק עגבניות ופפריקה, מערבבים היטב.
    • מוסיפים את שאר התבלינים.
  2. הוספת הקטניות והבישול:

    • מוסיפים את הגריסים, השעועית והחומוסים ומערבבים.
    • מוסיפים 3 כוסות מים חמים ומבשלים לפחות 30 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
    • במידת הצורך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
  3. הוספת תפוחי האדמה והביצים:

    • מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר.
    • מניחים את הביצים בתוך שקית אוכל ומכניסים עמוק לתוך הסיר.
  4. בישול ארוך:

    • על פלטה: מניחים את הסיר על הפלטה ומוסיפים עוד כוס מים. עוטפים היטב את הסיר בנייר אלומיניום ומבשלים למשך הלילה.
    • בתנור: מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ואופים למשך הלילה.

מתכון של יגודייב יוסילינוי