חמין לשבת אדום לוהט – מתכון מושלם לקטניות ובשר
זמן הכנה: 45 דקות זמן בישול: 30 דקות + לילה על פלטה או בתנור דרגת קושי: קל
מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות.
מצרכים:
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 4 שיני שום חתוך קטן
- בשר מספר 2 (מומלץ: רגל בקר)
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
- 1/2 כוס גריסים (מושרים לילה לפני)
- 1/2 כוס שעועית (מושרים לילה לפני)
- 1/2 כוס חומוסים (מושרים לילה לפני)
- פפריקה
- מלח
- פלפל
- כורכום
- 3 כפות רסק עגבניות
- אבקת מרק
חמין אריסה – תבשיל חיטה ובשר ברוטב לשבת
מתכונים נוספים
חמין לשבת של סבתא – המתכון המושלם
קובנה לשבת – חלה תימנית רכה ועסיסית
חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים
אופן ההכנה:
-
טיגון הבשר והירקות:
- מטגנים בצל ושום עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3-4 דקות.
- מוסיפים רסק עגבניות ופפריקה, מערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר התבלינים.
-
הוספת הקטניות והבישול:
- מוסיפים את הגריסים, השעועית והחומוסים ומערבבים.
- מוסיפים 3 כוסות מים חמים ומבשלים לפחות 30 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- במידת הצורך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
-
הוספת תפוחי האדמה והביצים:
- מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר.
- מניחים את הביצים בתוך שקית אוכל ומכניסים עמוק לתוך הסיר.
-
בישול ארוך:
- על פלטה: מניחים את הסיר על הפלטה ומוסיפים עוד כוס מים. עוטפים היטב את הסיר בנייר אלומיניום ומבשלים למשך הלילה.
- בתנור: מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ואופים למשך הלילה.
מתכון של יגודייב יוסילינוי
Leave a Reply