פסטה פומדורו כמו באיטליה ב-10 דקות

פסטה פומודורו
5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

פנה פומודורו (פסטה ברוטב עגבניות ובזיליקום)

מתכון פשוט וטעים לפסטה ברוטב עגבניות עשיר בטעם, עם עלי בזיליקום טריים. מוכן תוך 10 דקות בלבד, מושלם לארוחת ערב מהירה באמצע השבוע!

המתכון כל כך קל להכנה! הרוטב מוכן בזמן שהפסטה מתבשלת והוא פשוט מעדן! אני אוהבת ארוחות ערב מהירות וקלות שאפשר להכין בלי הרבה מאמץ, במיוחד קערת פסטה מנחמת. אבל הטעם חייב להיות שם! אני מאמינה גדולה שמתכונים פשוטים הם הכי טובים, כל עוד משתמשים במרכיבים איכותיים.

זו הסיבה שאני אוהבת את המתכון הזה לפנה אל פומודורו. הוא עשוי עם פסטה פנה ברוטב עגבניות פשוט, לא רק שהוא מהיר וקל להכנה, אלא שכל המרכיבים פשוטים וזמינים, מושלם לכל תקציב!

מצרכים:

  • שמן זית – לטיגון עשבי התיבול והשום.
  • שום – חייב להיות טרי למתכון הזה, קצוץ דק.
  • עגבניות – אני משתמשת בפסאטה חלקה (עגבניות מרוסקות).
  • רסק עגבניות – זה מוסיף עושר ועומק לטעם העגבניות.
  • עשבי תיבול טריים – אני משתמשת בבזיליקום טרי, פטרוזיליה ואורגנו מיובש (כמות קטנה מכל אחד).

האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות?

בהחלט, אפשר להשתמש בעגבניות טריות כשהן בעונה. אני ממליצה להשתמש בעגבניות שרי או תמר, קלופות, ללא גרעינים. הסיבה שאני אוהבת להשתמש בפסאטה או עגבניות מרוסקות היא שאפשר לשמור אותן במזווה ולהכין את הפסטה הזו כל השנה!

איך מכינים פנה פומודורו – שלב אחר שלב:

  1. שמים את השמן, עשבי התיבול הטריים והיבשים והשום במחבת ומטגנים את השום עד שהוא מפיץ ריח.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה עד שפסטה הפנה מוכנה "אל דנטה", כ-8 דקות.
  3. שומרים כוס אחת ממי בישול הפסטה, מסננים את השאר ומוסיפים את הפסטה לרוטב.
  4. מערבבים את הפסטה לציפוי ברוטב, מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ששמרנו כדי לעזור לרוטב להספג. כשהפסטה מצופה היטב, מוסיפים מעט בזיליקום טרי קצוץ, מערבבים ומגישים.

הצעות הגשה:

  • מגישים את הפסטה עם סלט ירקות טרי.
  • אפשר גם להגיש עם פוקצ'ה רוזמרין תוצרת בית כדי לנגב את הרוטב הטעים.

וריאציות והתאמות:

יש כל כך הרבה דרכים להתאים את המתכון הזה, החל מהוספת ירקות, או אפילו גבינה מבעבעת. הנה כמה רעיונות טעימים:

  • פלפל צ'ילי אדום טרי יהיה טעים מאוד ויוסיף חריפות נעימה.
  • החליפו את עשבי התיבול בעשבי תיבול טריים אחרים שאוהבים.
  • הוסיפו ירקות טריים שאוהבים, פשוט טגנו אותם ממש בהתחלה. פלפלים, קישואים או חצילים יעבדו מצוין!
  • העבירו את הפסטה לתבנית אפייה, פזרו מעל מוצרלה או גבינה אהובה אחרת והכניסו לתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.

טיפים חשובים להכנת פנה פומודורו:

  • הקפידו להמליח בנדיבות את מי בישול הפסטה.
  • ברגע שהמים רותחים, הוסיפו את הפסטה והתחילו לבשל את הרוטב.
  • הקפידו לשמור כוס אחת ממי בישול הפסטה, לא תצטרכו את כולה, אבל מעט ממנה יעזור לרוטב להספג ולהוסיף עוד טעם.
  • השתמשו בעגבניות איכותיות למתכון הזה.
  • הוסיפו קורט מלח ופלפל לרוטב לפני הוספת הפסטה.
  • אם אין לכם פסטה פנה, כל צורת פסטה אחרת תעבוד, מריגטוני ועד ספגטי.
  • אפשר להכין את הרוטב מראש כדי להפוך את הארוחה למהירה עוד יותר כשאתם מוכנים לאכול.
  • אפשר גם להכין כמות כפולה או משולשת של הרוטב ולהקפיא אותו למועד מאוחר יותר.

אם ניסיתם את הפנה פומודורו הזה או כל מתכון אחר בבלוג, אנא ספרו לי איך יצא לכם בתגובות למטה, אני אשמח לשמוע מכם!

פסטה פנה פומודורו

זמן הכנה: 2 דקות זמן בישול: 8 דקות זמן כולל: 10 דקות מנות: 4 מנות

מצרכים:

  • 4 כוסות פסטה פנה (400 גרם)
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1.5 כוסות עגבניות מרוסקות, פסאטה (350 גרם)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה
  • 1 כף בזיליקום טרי, ועוד קצת לקישוט
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • פרמזן מגורד טרי, לקישוט אם רוצים

הוראות:

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומוסיפים כמות נדיבה של מלח. מבשלים את הפסטה פנה עד שהיא אל דנטה (כ-8-10 דקות).
  2. שמים את השמן, עשבי התיבול הטריים והיבשים והשום במחבת ומטגנים את השום עד שהוא מפיץ ריח.
  3. בינתיים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות (פסאטה) ורסק העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה עד שפסטה הפנה מוכנה, כ-8 דקות.
  4. שומרים כוס אחת ממי בישול הפסטה, מסננים את השאר ומוסיפים את הפסטה לרוטב.
  5. מערבבים את הפסטה לציפוי ברוטב, מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ששמרנו כדי לעזור לרוטב להספג. כשהפסטה מצופה היטב, מוסיפים מעט בזיליקום טרי קצוץ, מערבבים ומגישים.